Tips voor het serveren van ons ambachtelijk ijs tijdens lentefeestjes


Ben je van plan om ons heerlijke ambachtelijk ijs te serveren tijdens een lentefeestje? Dan hebben we enkele handige tips voor je waarmee je de presentatie en het serveren van ons ijs naar een hoger niveau kunt tillen.

1. Zorg voor een mooie presentatie

Een goede presentatie van het ijs maakt de ervaring nog specialer. Gebruik daarom mooie ijskommen of ijscoupes om het ijs in te serveren. Ook kan je verse vruchten, chocoladesaus, slagroom en andere toppings gebruiken om het ijs op te fleuren. Dit zorgt niet alleen voor een feestelijke uitstraling, maar geeft ook extra smaakdimensies aan het ijs.

2. Wees creatief met ijs smaken

Ons ambachtelijk ijs is verkrijgbaar in diverse smaken. Maak gebruik van deze variëteit en kies voor een mix van klassieke en verrassende smaken. Dit zorgt voor een divers aanbod waarvan iedereen kan genieten. Denk bijvoorbeeld aan vanille, aardbei, mokka, maar ook aan exotische smaken zoals mango of pistache.

3. Serveer het ijs op de juiste temperatuur

Om het ijs optimaal te kunnen proeven, is het belangrijk om het op de juiste temperatuur te serveren. Zorg ervoor dat het ijs niet te hard bevroren is, maar ook niet te zacht. Een goede tip is om het ijs een half uurtje voor het serveren uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten, zodat het iets zachter kan worden. Hierdoor is het makkelijker te scheppen en krijgt het een smeuïge textuur. Onze litervepakkingen zijn extra praktisch door dat je het dunne platiek doosje uit de isomo vepakking kan halen en dan kan snijden, recht uit de diepvries (zoals een kerststronk). De rest van het ijs kan je dan terug in de diepvries steken en behoudt zo langer zijn kwaliteit.

4. Gebruik de juiste ijsscheptechniek

Het correct scheppen van het ijs is essentieel voor een professionele presentatie. Gebruik een ijsschep met een scherpe rand ( een zogenaamde kwikschepper) en zorg ervoor dat deze regelmatig in warm water wordt ondergedompeld en afgedroogd anders krijg je bevroren water in je ijs. Hierdoor glijdt de ijsschep moeiteloos door het ijs en krijg je mooie, ronde bollen. Begin altijd aan de zijkant van het ijsbakje en werk naar het midden toe.

5. Houd rekening met speciale dieetwensen

Tegenwoordig hebben veel mensen speciale dieetwensen of voedselallergieën. Zorg ervoor dat je ook opties hebt voor mensen die bijvoorbeeld lactose-intolerant zijn of een veganistisch dieet volgen. Ons assortiment bevat ook sorbets en andere zuivelvrije opties die je kunt aanbieden aan gasten met speciale voedingsbehoeften.

6. Serveer het ijs in combinatie met andere lekkernijen

Ons ambachtelijk ijs smaakt heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook combineren met andere lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan een warme wafel, een knapperige pannenkoek of een versgebakken brownie. Door het ijs te serveren met andere smaakvolle lekkernijen kun je een unieke en verrukkelijke dessertervaring creëren.

7. Zorg voor voldoende ijs voorraad

Niets is zo teleurstellend als het opraken van het ijs tijdens een feestje. Zorg er daarom voor dat je voldoende ijs op voorraad hebt, zodat al je gasten kunnen genieten van een heerlijk dessert. Je kunt bij ons diverse hoeveelheden ijs bestellen, zodat je zeker genoeg hebt voor je lentefeestje.

Met deze tips kun je ons ambachtelijk ijs op een professionele en smaakvolle manier serveren tijdens jouw lentefeestje. Geniet samen met je gasten van de heerlijke smaken van De Ijsboetiek en maak van jouw feestje een onvergetelijke ervaring!

Voor meer informatie over ons ambachtelijk ijs en andere lekkernijen kun je altijd contact met ons opnemen. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Bestel je ijs HIER online

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates.

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze ijsbereidingen en de verschillende andere lekkernijen die we te bieden hebben? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.

Contacteer ons