IJS

IJS

Het lekkerste ijs en de meest frisse sorbets

Iedereen houdt van een lekker ijsje, maar weet je ook hoe ijs gemaakt wordt? Hoe we bij De IJsboetiek ons heerlijk ijs in Hasselt bereiden, ontdek je hier. Bovendien lijsten wij ook graag alle smaken op, zodat je al kan beginnen watertanden! Maak nu al je keuze en geniet snel van onze ambachtelijke ijsjes en sorbets.

Melken en filteren van de melk

De eerste dagen na het lammeren wordt de geit met de hand gemolken. De biestmelk, of de eerste melk na de geboorte van het lam, kan op die manier gescheiden gehouden worden van de gewone melk. Na 4 à 5 dagen wordt er machinaal gemolken, gevolgd door het filteren van de melk.

Pasteurisatie van het mengsel

De melk en de ingrediënten worden samen gepasteuriseerd in de pasteurisator. Er bestaan twee soorten pasteurisatie, nl. een hoge en een lage. Bij de lage pasteurisatie wordt de pap verwarmd tot 65°C en een half uur op deze temperatuur gehouden om daarna af te koelen tot 4°C, waarop deze moet bewaard worden. Bij de hoge pasteurisatie wordt de pap verwarmd tot 85°C en dadelijk terug afgekoeld tot 4°C.

In de ijsmachine

Nadien wordt de pap in de ijsmachine gegoten. De pap die bewaard wordt op 4°C, wordt in de ijsturbine gegoten om al roerend te worden afgekoeld tot -8°C. Het ijs wordt vervolgens volledig afgewerkt uit de ijsturbine gehaald! Nu is het tijd om van het heerlijke verse roomijs te proeven en te genieten.

Onze verschillende smaken

Bij De IJsboetiek vind je heel wat verschillende smaken, afhankelijk van het seizoen. Kom alle lekkernijen gerust ontdekken. Laat je verleiden én verrassen door ons assortiment aan (h)eerlijke smaken. Hieronder vind je ze allemaal terug.

De smaken in de scheptoog kunnen verschillen van deze vermeld op de website, afhankelijk van het seizoen en van de voorradige grondstoffen op het moment.

IJs: vanille, aardbei, pistache, mokka, blauwbessen, bounty, chocolade, hazelnoot, stracciatella, kers, rum – rozijn, witte stracciatella, coockies, speculaas, banaan, Ferrero-Rocher, yoghurtijs met bosvruchten, gezouten caramel, munt-chocolade, oreo, spicy mango, ...

Sorbet: watermeloen, groene appel, limoen, ananas, finley, framboos, mango.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates.

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze ijsbereidingen en de verschillende andere lekkernijen die we te bieden hebben? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.

Contacteer ons