Tips en tricks voor het serveren van ons ambachtelijk ijs


Het serveren van ons ambachtelijk ijs is een belangrijk onderdeel van de ervaring die we bieden bij De Ijsboetiek. We streven ernaar om onze klanten te verrassen en te verwennen met heerlijke smaken en een prachtige presentatie. In dit artikel delen we enkele tips en tricks om ons ambachtelijk ijs op zijn best te serveren, of het nu in onze winkel is of op feestjes en evenementen.

1. Zorg voor de juiste temperatuur

Het is essentieel om ons ambachtelijk ijs op de juiste temperatuur te serveren. Zorg ervoor dat het ijs niet te hard is, maar ook niet te zacht. Het ideale serveringstemperatuur voor ons ijs is ongeveer -14°C. Hierdoor krijgt het ijs de perfecte textuur en smelt het niet te snel.

2. Gebruik de juiste gereedschappen

Voor het serveren van ons ambachtelijk ijs is het handig om de juiste gereedschappen bij de hand te hebben. Gebruik een ijsschep of een droge warme lepel om gemakkelijk bolletjes ijs te scheppen. Hierdoor blijft het ijs niet aan de lepel plakken en krijg je mooie gelijkmatige bolletjes.

3. Speel met smaken en presentatie

Bij De Ijsboetiek hebben we een breed scala aan smaken om uit te kiezen. Combineer verschillende smaken om unieke ijscreaties te maken en speel met kleuren en texturen. Daarnaast kun je experimenteren met de presentatie van het ijs. Gebruik bijvoorbeeld een mooie ijscoupe, voeg verse vruchten toe als garnering, of voeg een knapperige koekje toe aan de zijkant van het ijs.

4. Let op de timing

Als je ons ambachtelijk ijs serveert op een feestje of evenement, is timing belangrijk. Zorg ervoor dat het ijs niet te lang van tevoren wordt geschept, anders zal het smelten voordat het wordt geserveerd. Houd het ijs gekoeld in een ijsbox of -kar totdat het tijd is om te serveren.

5. Geef instructies aan gasten

Als je ons ambachtelijk ijs serveert aan gasten, kunnen ze misschien wat hulp gebruiken om het optimaal te kunnen ervaren. Geef instructies over hoe ze het ijs het beste kunnen eten, bijvoorbeeld door het te laten smelten op hun tong om de volle smaak te proeven. Daarnaast kun je suggesties doen voor combinaties van verschillende smaken en toppings.

6. Bied variatie aan

Naast ons ambachtelijk ijs bieden we ook andere lekkernijen, zoals pannenkoeken. Overweeg om een ​​ijs- en pannenkoekenbuffet aan te bieden op feestjes en evenementen, zodat gasten kunnen genieten van verschillende smaken en texturen. Dit zorgt voor een gevarieerd en feestelijk dessertaanbod.

Met deze tips en tricks kun je ons ambachtelijk ijs op een professionele en smaakvolle manier serveren. Of het nu in onze winkel is of op een speciaal evenement, we hopen dat je de beste ervaring kunt bieden aan jouw gasten. Heb je nog meer vragen over het serveren van ons ijs of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen!

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates.

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze ijsbereidingen en de verschillende andere lekkernijen die we te bieden hebben? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.

Contacteer ons