"Wist je dat" we biologische geitenmelk gebruiken in ons ijs en onze pannenkoeken....


" Wist je dat "  onze melk biologisch is.

Daardoor moet ze aan oa. volgende punten voldoen.


Biologische geitenmelk moet aan enkele specifieke criteria voldoen volgens de biologische landbouwvoorschriften. Hoewel de exacte vereisten kunnen variëren afhankelijk van de regio en certificeringsorganisaties, omvatten enkele algemene criteria:

**Dierenwelzijn**: Biologische boerderijen moeten dierenwelzijn bevorderen. Dat betekent dat geiten moeten kunnen grazen en vrij bewegen in een natuurlijke omgeving. Ze beschikken ook over meer ruimte in de stal dan bij de gangbare geitenhouderij.

**Voer**: De geiten moeten voer krijgen dat biologisch is geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's).

**Medicijngebruik**: Het gebruik van antibiotica en hormonen is sterk beperkt in de biologische landbouw. Preventief gebruik is over het algemeen verboden.

**Duurzaamheid**: Biologische boerderijen moeten ook bijdragen aan de duurzaamheid van landbouwecosystemen, inclusief het behoud van bodemvruchtbaarheid, waterkwaliteit en biodiversiteit.

Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit en voedingswaarde van biologische geitenmelk kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren, waaronder het dieet en de algemene gezondheid van de geiten.

Meer info over ons ijs vind je hier


Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates.

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze ijsbereidingen en de verschillende andere lekkernijen die we te bieden hebben? Neem dan contact op. Wij helpen je graag verder.

Contacteer ons