IJs in talrijke smaken

Groot en klein houdt van een lekker ijsje, maar weet u ook hoe ijs gemaakt wordt? Hoe De IJsboetiekijs in Hasselt bereidt, dat komt u hieronder te weten. U vindt er bovendien ook al onze smaken terug.

Melken en filteren van de melk

De eerste dagen na het lammeren wordt er met de hand gemolken omdat de biestmelk voor de lammetjes dient en niet bij de ‘gewone’ melk mag. Na 4 à 5 dagen wordt er machinaal gemolken, gevolgd door het filteren van de melk.

Pasteurisatie van het mengsel

De melk en de ingrediënten worden samen gepasteuriseerd in de pasteurisator. Er bestaan twee soorten pasteurisatie, nl. een hoge en een lage. Bij de lage pasteurisatie wordt de pap verwarmd tot 65° C en een half uur op deze temperatuur gehouden om daarna af te koelen tot 4° C, waarop deze moet bewaard worden. Bij de hoge pasteurisatie wordt de pap verwarmd tot 85° C en dadelijk terug afgekoeld tot 4° C.

De ijsmachine in

Nadien wordt de pap in de ijsmachine gegoten. De pap die bewaard wordt op 4° C, wordt in de ijsturbine gegoten om al roerend te worden afgekoeld tot -8° C. Het ijs wordt uit de ijsturbine gehaald en klaar is Kees! Nu is het tijd om van het heerlijke verse ijs te proeven!

Onze verschillende smaken

Bij De IJsboetiek vindt u heel wat verschillende smaken, afhankelijk van het seizoen. Kom het palet aan smaken ontdekken. Laat u verleiden én verrassen door ons assortiment aan (h)eerlijke smaken. Hieronder vindt u ze allemaal terug.

IJs

  • Vanille
  • Aardbei
  • Pistache
  • Mokka
  • Blauwbessen
  • Bounty
  • Chocolade
  • Groene appel
  • Hazelnoot
  • Stracciatella
  • Kers
  • Rum - Rozijn
  • Witte stracciatella
  • Framboos
  • Speculaas
  • Banaan
  • Ferrero-Rocher
  • Tiramisu

Sorbet

  • Watermeloen
  • Groene appel
  • Limoen
  • Ananas
  • Bloedappelsien

Neem contact op

Hebt u vragen of wenst u meer informatie over onze ijsbereidingen en de verschillende smaken ijs die we aanbieden bij De IJsboetiek in Hasselt? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.


Back to Top